17 juli 2010

SOVA GOTT

Dill har varit en uppskattad ört genom historien och att göra te på dill är ett utmärkt sätt att tillgodose sig med dillens alla hälsoegenskaper. Under antiken var den flitigt använd inom många områden. Den användes för att lindra hicka, mot mag-och tarmproblem, mild sömnlöshet, främja hälsa i levern och gallblåsan. Dill innehåller vitamin c, folsyra, betakaroten och kalium. Dill är också bra på att lugna magen, ta död på magbakterier och lindra kolik hos spädbarn. Dillfrön kan också användas för att fräscha upp andedräkten.


Tugga dillfrön mellanmåltiderna, så har du en perfekt matsmältningsassistans som dessutom hjälper mot
dålig andedräkt. Att dricka te på dill, lugnande och avslappnande inför nattens sömn.


Dill kan med fördel användas för att krydda smör med, som många känner till. Men man kan faktiskt krydda bordssmöret med dill och få två flugor i en smäll, välsmak och hälsa i ett!

Smöret kan användas som en spridning eller läggas till din favorit rätter
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar