23 sep. 2011

FÄRGANALYS


Varm eller kall?
Först och främst är det här med varmt och kallt något som är väldigt viktigt att ha koll på om man vill känna sig hemma med sin stil och sina kläder. Försök att utgå ifrån vilken hudton du har. Är du blekrosa, blå eller pärlemor har du en KALL hudton och har du åt det röda, gula eller mer olivfärgade hållet, är du VARM.

Vilka känslor förmedlar färgen:
När man vet om man är varm eller kall, gäller det att använda sig av de toner på färgerna som man passar i. Jag får ofta höra folk säga att de inte passar i rött eller gult”. Men alla har en röd ton (kall eller varm, och med olika styrka) som de klär dem. Vad som kan vara roligt att veta är dock vad färgerna (oavsett om de är kalla eller varma) signalerar för känslor.
Rött – Passionerad, intensiv, energisk, mäktig och dramatisk. Djupare röda är mer konservativa. Ingen glömmer någon i rött!
Orange – Är glad, energisk, aktiv, sportig och ungdomlig. Kom ni ihåg när nya moderaterna bytte logga. Orange gav dem en mindre konservativ look, samt lättade upp och gjorde dem ungdomligare och mer kommunikativa.
Gult – Glädje, spontanitet, självtillit och vänlighet, anses vara den mest iögonfallande färgen.
Grönt – Upplevs fruktbar, förnyande, växande och balanserad. Är harmonisk och sympatisk. Den enda färg som inte bär något negativt med sig.
Marinblått – mognad, auktoritet, akt och trovärdighet. Stillhetens färg. Inger respekt. Tänk banker, piloter och kaptener.
Lila – Kunglig, rik, formell, mäktig och värdig samt även exotisk, mystisk och konstnärlig.
Rosa – Feminin, ungdomlig, mjuk och vänskaplig, ger intryck av värme och omtanke. En färg vi ofta tar på oss när vi mått dåligt en tid.
Vitt – Kommunicerar tillit, oskuld och renhet, men kan även uppfattas som steril och känslolös. I Asien är den sorgens färg.
Svart – Ger intryck av makt, sofistikering och formalitet. Även sorg, och den tynger och saknar konturer. ALLA ser äldre ut i svart!
Grått – Du ser konservativ och värdig ut när du bär grått. Kan även anses tråkigt.
Brunt – Är vänlig, avslappnad och jordnära färg. Kan dock uppfattas tråkig.
Avslutningsvis HÄR ÄR DET TVÅ inspirerande höstkollage. En för den kalla och en för den varma! Hoppas det kan inspirera och glöm inte att använda din metall genomgående på skor, väskor, smycken osv för att undvika ett plottrigt intryck och för att göra er outfit komplett tillsammans med era klädval.