17 juli 2010

Trädgårdstips

Om man har trädgård som en hobby så brukar man också bli intresserad av design på trädgården. Trädgårdsskötsel är den bästa motion eller hobby som man kan ha. Belöningarna brukar vara många även om slitet är hårt. Att sitta i sin trädgård och njuta av plantorna och träden brukar vara en fantastisk känsla. Kanske har du också odlat ätbara plantor, så får du njuta av välsmakande belöningar också. Med några enkla trädgårdstips eller genom att följa några råd en trädgårdsmästare ger, kan du försköna din trädgård. Ditt arbete kan förvandlas till en elegant och grönskande trädgård, som uppskattas av dig och din familj. Här följer några tips som får din trädgård att få den design nu drömmer om.
Ett första grundläggande tips är att komma ihåg att aldrig sätta ett träd för nära ditt hus. Efter ett par år
blir det problem. Rotsystemet som är stort, kan skapa obalans i grundvattnet eller skada dräneringssystemet i huset. På så sätt släpps fukt in och kan skada byggnaden. Då måste du ta bort hela trädet med roten. Ta reda på hur stort rotsystemet blir innan du planterar ett sorts träd, så vet du ungefär hur stort avstånd du ska ha. Vissa träd dricker mer än andra och bör inte sättas nära vattenledningar. Björk, pil och poppel är några som dricker mycket vatten och kan förstöra husgrunden om man planterar för nära. Man måste också ta i beaktande hur stor trädkronan blir.




Klipper buskar och träd som är stora och skuggar mycket om du vill att resten av trädgården ska växa. Trädgårdsplantor behöver luft, vatten och solljus, så att låta det växa för tätt är inte bra för dina plantor. På sommaren går stor tid åt att vattna och rensa ogräs. Man kan också tänka på att planera sin trädgård så, att man inte behöver rensa så mycket genom att ha en mer vildvuxen trädgård. Det kan vara mycket vackert det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar