Jag läste här om dan om ett kladdkaks recept i en av bloggarna som jag följer http://imittparadis.blogspot.com/2011/07/kladdkaka-med-mjolkchoklad.html
och som jag tänkte baka någon dag eftersom den är min favo..
och som jag tänkte baka någon dag eftersom den är min favo..
200 g smör
200 g mjölkchoklad Marabou
3 msk kakao
3 ägg
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Smält smöret i en kastrull, bryt ner chokladen i bitar. När allt är smält, rör ner kakaon. Vispa ägg och socker (råsocker + vaniljsocker) ljust och fluffigt. Rör ner mjöl och salt. Tillsätt chokladblandningen. Häll upp i smord och bröad springform. Grädda i 200 grader, 15-20 min. Låt vila i kylen minst 2 h före servering.
Kakan blir nästan godare om den får stå en dag före den ska ätas, så den är perfekt att göra i förväg. överpudra med florsocker, med färska bär och lite vispgrädde blandat med creme fraiche,
200 g mjölkchoklad Marabou
3 msk kakao
3 ägg
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Smält smöret i en kastrull, bryt ner chokladen i bitar. När allt är smält, rör ner kakaon. Vispa ägg och socker (råsocker + vaniljsocker) ljust och fluffigt. Rör ner mjöl och salt. Tillsätt chokladblandningen. Häll upp i smord och bröad springform. Grädda i 200 grader, 15-20 min. Låt vila i kylen minst 2 h före servering.
Kakan blir nästan godare om den får stå en dag före den ska ätas, så den är perfekt att göra i förväg. överpudra med florsocker, med färska bär och lite vispgrädde blandat med creme fraiche,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar